Strykerdager

 Strykerdag i Oslo

fredag 15.september 2017

Sted: Oslo musikk- og kulturskole
Tid: Kl. 09.30 - 16

 


KURS I IMPROVISASJON FOR STRYKELÆRERE

MED CHRISTIAN HOWES, USA:

Mulighet for å øke din kompetanse

om hvordan lære elevene å lage sin egen musikk.

Christian Howes tilnærmer seg improvisasjon ut fra flere forskjellige innfallsvinkler. Han vil fokusere på den kreative prosessen, og deltakerne får med seg mange nyttige tips og ideer som kan anvendes på alle nivåer. Kurset er en blanding av forelesning og deltakelse, der kursdeltakerne selv gjennomfører improvisasjonsoppgaver. 

 

KURSINNHOLD

Noen av temaene som vil bli berørt i løpet av dagen:

Tonal improvisasjon – lær å bygge basslinje, mellomstemmer og melodier med utgangspunkt i Pachellbell Kanon, men også i mer rytmiske stilarter med tilhørende venstre og høyrehånds teknikker.

Ikke-tonal improvisasjon og "komposisjonsleker" – utforske musikalsk kreativitet i abstrakte former som solist og i små og størres ensembler

Hvordan jobbe med forsterker og effekter, f.eks. loop-pedal

 

 

7167032613 ec15940b23 k

 

Christian Howes har en smittende energi og kreativitet, og en spennende bakgrunn. Han begynte å spille fiolin etter Suzuki-metoden. Som tenåring gikk han mer og mer over til jazz og andre improviserende musikkarter. Fra den klassiske oppveksten har han tatt med seg en veldig analytisk og systematisk tilnærmingsmåte til å lære å improvisere. I tillegg er han en energibunt og en veldig inspirerende person som jobber på utrolig mange ulike nivåer: Han har undervist 8 år på jazzlinjen på Berklee, reiser rundt på skoler og underviser barn og ungdom, og driver en stor workshop hver sommer med alt fra store jazzstjerner til amatører som deltakere. Han er også en aktiv utøver, og turnerer med mange ulike grupper og har vært solist med symfoniorkestre.

Hans klassiske opplæring gjør at han forstår hvordan han skal undervise klassiske musikere i jazz og improvisasjon, og hans grunnholdning er at alle burde improvisere og lage egen musikk for å utvikle alle sidene ved musikerlivet.

 

 

Her er en artikkel fra et tidligere ESTA-nytt om en workshop Christian Howes hadde i Oslo sist høst.

 

Her er link til Christian Howes' nettside: http://christianhowes.com/

 

 

Kursavgift
550,-    for ESTA-medlemmer
750,-    for ikke-medlemmer
250,-    for studenter

 

Kursavgiften inkluderer lunsj

Du kan melde deg inn samtidig med påmelding til kurset, og får da kurset til medlemspris. Ordinært medlemskap i ESTA-Norge koster kr. 300,- i året.

Student- / pensjonistmedlemskap koster kr. 150,- Husstandsmedlemskap (ektefeller / samboere) kr. 450,-.

Når vi har registrert kurspåmelding, vil du få tilsendt faktura på e-post.

 

Deltakerne må ha med seg eget instrument. Vi vil prøve å skaffe celloer og basser til utlån for de som kommer langveis fra. Si fra om evt. behov ved påmeldingen.

 

For mer informasjon: Kontakt Ellinor Grønset: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf 48121821

Påmelding her innen 1.september.

 

Kurset arrangeres i samarbeid med Oslo musikk- og kulturskole.

  

 

Strykerdager orkester

          Fra strykerdagene i Stavanger 2014.

 

 

 

 

Copyright © 2014 ESTA Norge. All Rights Reserved.