Isabelle Brys lever et dobbelt dobbeltliv: hun spiller og underviser både cello og kontrabass. Hun er solocellist i Symfoniorkest Vlaanderen er aktiv som freelance bassist og underviser cello og kontrabass på Stedelijk Conservatorium i Kortrijk og på Stedelijke Academie voor Podiumkunsten i Roeselare. Hun organiserer jevnlig cellodager og bassdager i samarbeid med cello- og basskollegaer i Vlaanderen.

Bryns opptrer også som kammermusiker i en cello -klaver duo med pianisten Marie-Noëlle Damien, og med Arco Baleno ensemble. Med dette ensemble har hun gitt ut cd’n Kaleidoscope.

En av hennes tidligere elever er David Desimpelaere. Han er nå solobassist i orkestre i Lugano og Luzern og kan høres i dette opptaket.

 Gruppebildet er fra en tilsvarende workshop på den
internasjonale ESTA-kongressen i Middelburg, Nederland i 2015


WORKSHOP: «Hvem er redd for den store stygge bass?»

Dette er en workshop for alle som vil bli kjent med kontrabassen; som ikke-bassist, som interessert strykerkollega, som dirigent for et strykeorkester som cellist som også vil ha bassister i sin klasse og som basslærer som vil se hvordan en kollega griper det an….

Det er kontrabass er tilgjengelig så dette blir en hands-on workshop for alle. Velg ditt nivå ved påmeldingsskjemaet til strykerdagene. Hvert nivå har en varighet på 1 1/2 time

Niva 1: for alle de som aldri har spilt bass før

Niva 2: for strykeorkesterdirigenter som selv vil erfare hvilke muligheter en begynnende bassist har

Nivå 3: for cellister som overveier å starte med basselever og for bassister som vil oppleve hvordan en annen kollega arbeider.